• Kurser

 
Takt- & gångartskurs 1 på Sleipnirs Ängar, Genarp 27-28 mars 2021
 
Vi ger oss inte! Vi håller tummarna för att vi går ett bättre 2021 till mötes och har nu justerat kursdatum till våren 2021. Vi har även en Takt- & gångartskurs del 2 i tankarna inför hösten 2021.
 
Vi har ett Coronasäkrat upplägg för kursen och den ska gå att hålla under förutsättning att de nya hårda restriktionerna hinner lättas. Vi har deltagarantalet begränsat till 14 och tidigare anmälda har förtur till platserna. Om läget tillåter är det möjligt att vi kan öppna upp för en något större kurs men just nu ser det inte ut så. Om det blir aktuellt kommer vi meddela tydligt så snart vi vet.  
 
Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om islandshästens unika gångarter och vill utöka dina kunskaper om gångartslära, taktproblem, rörelsemönster, sväv, form och hur dessa faktorer påverkar hästen. Kursen ska ge grundläggande kunskaper i gångartlära med fokus på takt. I kursen blandas teoretiska genomgångar med praktisk bedömning ridning. Kursen är förkunskapskrav för SIFs domarutbildningar och de nationella utbildningarna till Ridledare och Ridlärare. 
 
Kursledare är internationella FEIF-domaren Åsa William, organiserande klubb är Ófeigur men kursen är öppen för alla intresserade SIF-medlemmar.
 
Anmälan är bindande och ska innehålla: Namn, adress, mailadress, telefonnummer
samt gärna medlemsnummer i SIF (det underlättar för intyg). Maila informationen till annaforne@gmail.com
 
Kurskostnad är 1200 kr, betalas via SWISH till Ófeigur på 1231239672, alternativt till föreningens plusgirokonto 102 05 17-7.  Meddela oss när ni betalat.
### OBS ### Plats är garanterad först när betalning kommit in ### OBS ###
 
Max 14 deltagare. Kurstid preliminärt 9-17 dag 1 och 9-16 dag 2. Om det är praktiskt genomförbart planerar vi erbjuda mat till självkostnadspris, ange ifall du är intresserad av mat och ev matpreferenser. 
 
Officiell kursplan finns här: https://www.icelandichorse.se/globalassets/svenska-islandshastforbundet/utbildning/kursplan-takt--och-gangartskurs-1-2017.pdf
 
Annons hos SIF: https://www.icelandichorse.se/UTBILDNING/Aktuellakurser/takt-ochgangartskurs1/
 
För mer information hör av er till Anna Forné annaforne@gmail.com eller Lars Pettersson lars.b.pettersson@gmail.com PM går också bra.
VÄLKOMNA!

Genomförda kurser 2019
Grönt kort-kurs på Sleipnirs Ängar, Genarp 27 april

Genomförda kurser 2017

Clinic med Vignir Jonasson
Clinic för alla Ófeigurs medlemmar

Gaedinga Games
Datum:21-23/4 2017
Plats: Margaretehof

 En kurs med instruktörerna Sindri Sigurðsson och Ingibergur Árnason 

Genomförda kurser 2016

Takt- och gångartskurs
Datum: 5-6/3 2016
Plats: Margarethof, Everöd
Kursledare: Anne Fornstedt, Internationell FEIF domare


Gæðinga Games
Helgen den 15-17 april 2016 arrangerades Gæðinga Games. En kurs med instruktörerna Sindri Sigurðsson och Ingibergur Árnason och kursen hölls på Margaretehof.

Clinic med Vignir Jonasson
Clinic för alla Ófeigurs medlemmar

Genomförda kurser 2015

Kompetensbevis-kurs för att få transportera hästdjur 22:a november ställdes in pga för få intresserade.

Söndagen den 8:e februari arrangerade Ófeigur tillsammans med Vånga Ridklubb en föreläsning med Rasmus Bagger. Tack för inspirationen!

Gaedinga Games arrangerades 10-12 oktober med
Ingibergur Árnason och Sindri Sigurðsson. Tack för en mycket lärorik helg!

Genomförda kurser 2014

Gaedinga Games
arrangerades 10-12 oktober med
Ingibergur Árnason och Sindri Sigurðsson. Tack för en mycket lärorik helg!


Nya domarhandledningen information arrangerades fredagen den 11:e april med Åsa William på M-hof. Tack Åsa för en bra kväll!

Första hjälpen häst och domarsekreterarkurs arrangerades söndagen den 23:e mars med Julle Petursson och Gunilla Lundgren på M-hof. tack Julle och Gunilla för en lärorik och bra dag!

Genomförda kurser 2013

Grönt kort kurs (SIF) arrangerades den 14 april med lokaldomare Marie Wretfors på M-hof! Tack Marie för en trevlig och lärorik dag!

Gaedinga-Info arrangerades den 25:e maj med
Julius Julle Petursson på M-hof! Tack Julle för en spännande dag!